Wat betekent de melding “Bit rate exceeded”? Print

• 0

Alle streampakketten hebben een maximale bitrate. In de meeste gevallen is dit 192 of 320kbps per streampakket.

Het kan voorkomen dat je (per e-mail) een melding krijgt met de titel “Bit rate exceeded” of “Bitrate-limiet overschreden”. Dit betekent dat je (totale) bitrate waarmee je streamt te hoog is.

Hoe komt dit?

Dit komt doordat de instellingen in je stream-software op een te hoge bitrate staan ingesteld. Verlaag daarom de bitrate in je software.
Vaak doet deze melding zich voor wanneer er gestreamd wordt naar meerdere mount points. Je moet er dan namelijk voor zorgen dat de totale bitrate van de verschillende mount points nooit hoger is dan de maximaal toegestane bitrate. Je kunt bijvoorbeeld wel mount points van 256kbps en 64kbps draaien, maar niet twee mount points van 256kbps.