Hoe kan ik een directory op mijn website afschermen? Print

• 0

Als u de webbrowser toegang wilt beveiligen tot een bepaalde directory op uw virtual server account dan is dit mogelijk door gebruik te maken van de bestanden .htaccess en .htpasswd.
Deze kunt u volledig automatisch aanmaken vi ahet Control Panel. U kiest dan voor de optie File Manager en selecteer achter de directory die u wilt beveiligen de optie "Protect". U kunt nu een username en password opgeven onder welke u wilt kunnen inloggen in betreffende directory.

In het .htaccess tekst bestand staan dan de volgende regels :

AuthGroupFile /dev/null
AuthType Basic
AuthUserFile /home/username/domains/domeinnaam/public_html/directory/.htpasswd
AuthName " uwdomein.nl Members only"
require valid-user